Twitter Kitabının Yazarı Azime Telli ile Röportaj



TÜRKİYE’NİN İLK TWİTTER KİTABI ÇIKTI

Gazeteci ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Azime Telli, son günlerin en çok konuşulan sitesi olan Twitter'da kurulan güzel cümleleri kitap haline getirdi. Telli bu kitabı hazırlarken on binlerce cümleyi inceledi, içlerinden en zekice, komik, aydınlatıcı ve estetik olanları seçti.
Kitabın girişinde, twitter fenomeni hakkında kapsamlı bir analiz de yer alıyor.
Kitapta ünlü ya da ünsüz pek çok kişinin "güldürürken düşündüren" cümlelerine yer veriliyor. Gündelik hayata dair ince gözlemlere dayanan, entelektüel damak zevkinizi kamaştıracak, zeki, zarif ve zevkli cümleler sizleri bekliyor.
Twitter dan ;
Düğün videomuzu TERSTEN oynattıkça sevinçten uçuyorum. Yüzükler çıkıyor, karım salondan çıkıp bir arabaya binip gözden kayboluyor… Süper. (RaYiHaN)
Düğünleri sevmiyorum çünkü yaşlılar dürtüp, "sıra sende" diyor. ben de cenazede onlara aynısını yapacağım! (ipekdurkal)
On sekiz yaşıma girince, annem, bana, “Sen evlatlıksın,” diyecek diye ümit ettim. Ama o “babası kılıklı” demeye devam etti. (umursamazuykucu)
Twitercıların gözüyle twitter ;
Twitter'dayım, öyleyse varım. (mehmettez)
Twitter'ın 5 kuralı... 1- Rahat oyna. 2- Cevap bekleme. 3 - Kendini göstermek için çırpınma. 4 - Olayı PR'a çevirme. 5 - Ez bütün çiçekleri. (ahmethc)
...
Twitter kitabının yazarı Sayın Azime Telli ile Twitter dünyasına değindik...
Benzeri bir kitap daha yazmayı düşünüyor musunuz ?
Bu kitap Türkiye'nin ilk Twitter antolojisi olma özelliğini taşıyor. Benzer bir derleme çalışması yapmayı düşünmüyorum. Sadece kitabın yeni baskılarında bazı değişiklikler yapmam söz konusu olabilir.
Twitter günümüzün iletişim aracı sizce toplumda onlara ulaşabilirlik açısından ön planda olan insanların ( siyasetçi ,iş adamı ,işkadını yazar ,sanatçı ... )bir twitter sayfası olmalı mı ?
Twitter kullananların sayısı hızla artıyor. Dünyada 75 milyon kullanıcısı var. Gelişmiş ülkelerde toplumun önde gelen isimleri Twitter üzerinden geniş kesimlere ulaşıyor. Bilindiği gibi ABD Başkanı Barack Obama, Twitter'ı seçim kampanyasında oldukça etkin olarak kullanmıştı. Türkiye'de Twitter şimdilik sadece popüler ünlüler arasında yaygın. Ancak siyasetçi ve iş adamlarının da Twitter kullanması gerektiğini düşünüyorum. Twitter, iletişimde engelleri ortadan kaldıran bir platform. Ulaşmak istediğiniz herkese anında ulaşıp mesajınızı iletiyorsunuz. Bu açıdan Twitter'ı sadece vakit geçirme aracı olarak nitelendirmek kesinlikle yanlış. İletişimde demokratikleşmenin bir parçası olarak görmek gerekir.
Twitter sayfasını beğendiğiniz kişiler var mı?
Evet Twitlerini beğendiğim ve sürekli takip ettiğim bazı isimler mevcut.
Twitter kitabınız için gelen tepkiler nasıl?
Büyük Türk Twitleri'nin yayınlanmasıyla ilk etapta bir bilgi karmaşası yaşandı. Böyle bir çalışma için twit sahiplerinden izin alınması gerektiği yönünde eleştiriler geldi. Ancak Twitter'da paylaşılan herşey kamuoyuna mal olduğu için buradan yapılan alıntılarda izin alınması gerekmiyor. Bu konunun açıklığa kavuşturulmasının ardından kitapla ilgili eleştiriler olumluya döndü. En beğenilen twitlerin derlenmiş olması pek çok Twitter kullanıcısının beğenisini kazandı.

0 yorum:

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR